Zaman: 09 Eyl 2010 10:47

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Değerleme ve Amortisman Muhasebe Ent. Aylık Durumu
Yeni mesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2009 11:33 
[XXX_______]
[XXX_______]
Kullanıcı avatarı

Adı Soyadı: Bedri SÖNMEZ
Firma: PARDEM
Değerleme ve Amortisman Muhasebe Entegrasyonunda aylık değerleme bilgileri aylı olarak şu anda muhasebeleştirilemiyor. Üçer aylık dönemler halinde yapılıyor. Değerlemeleri aylık yapan firmalar için Entegrasyonun aylık olarak yapılması gerekiyor.

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: Değerleme ve Amortisman Muhasebe Ent. Aylık Durumu
Yeni mesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2009 18:27 
[XXXXXXXXXX]++
[XXXXXXXXXX]++
Kullanıcı avatarı

Adı Soyadı: Memduh Durmaz
Firma: Derece Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş.
Bedri,
Bence de yapsak iyi olur.
Ama bugünlerde özellikle Ticari uygulamalar konusunda çok aşırı değişiklik isteği geliyor.
Bu konuyu Ocak ayı sonunda tekrar gündeme getir, o zaman yapalım.

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2010 17:34 
[XXX_______]
[XXX_______]
Kullanıcı avatarı

Adı Soyadı: Bedri SÖNMEZ
Amortisman hesaplamalarının aylık entegrasyonunu hatırlatacaktım.

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2010 16:08 
[X/________]
[X/________]

Adı Soyadı: Ali Penah Bozyiğit
Firma: Ali Penah Bozyiğit S.M.M.MÜŞAVİR
Memduh Bey,
Değerleme ve Entegrasyon Aylık, Üç aylık, Yıllık Olarak hesaplama seçeneği verirsen çok iyi olur şu an yıllık kayıt yapacağım firmalarda elle yapıyorum entegre yapamıyorum. Yada yıl sonuna üçer aylık halde 4.kayıt atıyorumki bu da yılsonu hesap ruhuna aykırı oluyor. Bu nedenle elimle tek amortisman kaydı yapıyorum.ş

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2010 14:03 
[__________]
[__________]

Adı Soyadı: Velaaddin KARAKUZU
Firma: İPEKİŞ MENSUCAT T.A.Ş.
Aylık amortismanların halen entegrasyonu olmadığı gibi, manuel olarak aldığınız raporla yapmak istesenizde mümkün olmuyor, çünkü alınan raporlar her bir demirbaş için ayrı ayrı veriyor ve o amortismanın ait olduğu masraf yerini gösterir bir ibare bile yok, halbuki muhasebebeleştirirken her masraf yeri bazında toplamlara ihtiyaç var. Sonuç olarak ne entegrasyonlu ne de entegrasyonsuz amortismanları aylık olarak muhasebeleştirecek bir ensrüman yok . Bu sorunla ile ilgi çözüm ne durumda ?

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2010 12:06 
[XXXXXXXXXX]++
[XXXXXXXXXX]++
Kullanıcı avatarı

Velaaddin bey,
Bu konuyu uzun süredir beklediğinizi biliyorum.
Biz de bu konuda bayağı geciktik. Gecikme için özür dileriz.
Bu eklenti 3.6.8.21 sürüm ile halledildi. Yarın Derece ftp sitesine konacaktır.

VKarakuzu yazdı:
...manuel olarak aldığınız raporla yapmak istesenizde mümkün olmuyor, çünkü alınan raporlar her bir demirbaş için ayrı ayrı veriyor ve o amortismanın ait olduğu masraf yerini gösterir bir ibare bile yok, halbuki muhasebebeleştirirken her masraf yeri bazında toplamlara ihtiyaç var.
Ama bu sözünüze katılmıyorum.

Zaten bizim entegrasyon mantığımız (şu an var olan 3 aylık dönemler için) 'Demirbaş Gruplarında yazan amortisman ve karşılık hesapları' prensibine dayanır.
Dolayısıyla Aylık amortisman raporunu 'Demirbaş grubu' (veya bir kısmı ortak ise - 'Demirbaş Ana grubu') cinsinden aldığınız zaman istediğiniz rakamlar toplanmış olarak gözükecektir.

Aylık amortsiman raporu 'tanımlanabilir' bir yapıda olduğu için bahsedilen şekilde bir rapor işletmeniz veya size destek veren bayiniz tarafından hemen yapılabilirdi. Ben bu şekilde bir beklentiniz olduğunu bilseydim size çözümü gösteren yazı hemen hazırlardım. Yine de aklınızda olsun. Demirbaş'daki Aylık ve Çeyrek dönem hesap raporlarda kullanıcı istediği kadar tanımlama yapabilir. Belki ilerde gerekebilir diye şimdiden biz de 'grup kodu' bazında bir rapor hazırlayalım (Derece Paralog dışında Muhasebe kullanan yerler için yardımcı olabilir).

Konu açılmışken bayilerimiz ve program kullanıcılarınından bir ricamız var.
Kendiniz bir rapor tanımlayıp bunun başkaları tarafından da kullanılmasını istiyorsanız Rapor tanımını export yapın (Rapor listesinde /Tanım/Dosyaya Kaydet) ve oluşan dosyayı Forum'a yükleyin ve rapor çıktısının bir örnek görüntüsünü koyun. İsteyen bundan yararlansın. Biz de gerekli görürsek bunu 'Varsayılan' rapor olarak programa ekleriz.

alipenah yazdı:
Değerleme ve Entegrasyon Aylık, Üç aylık, Yıllık Olarak hesaplama seçeneği verirsen çok iyi olur şu an yıllık kayıt yapacağım firmalarda elle yapıyorum entegre yapamıyorum. Yada yıl sonuna üçer aylık halde 4.kayıt atıyorumki bu da yılsonu hesap ruhuna aykırı oluyor. Bu nedenle elimle tek amortisman kaydı yapıyorum.
Ali konuya el atmışken Yıllık Entegrasyon olayını da yaptık.

Artık yeni çıkacak sürümde 'NP-Entegrasyon Parametrelei' adımında 'Entegrasyon Şekli' için 'Aylık/3 Aylık/Yıllık' seçimi gelmektedir. Uygun olan için seçiminizi yaparsınız.
Not: Bu seçenek varsayılan olarak '3 Aylık' olarak gelmektedir.

** Bu yapılanlar 'Demirbaş Sistemi (DEM 3.6.8.21)' Sürümden itibaren geçerlidir.
(Daha paketlenmedi)

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2010 17:58 
[__________]
[__________]

Adı Soyadı: Fuat Demir
Memduh bey,

Demirbaş programındaki grup mantığını biliyor ve yukarıda bahsi geçen firmaya zaten uyguluyoruz. Velaaddin beyin anlatmak istediği konu Demirbaşların Masraf yerlerinin tanımlanabilmesi ve masraf yerlerine göre muhasebeleşme işleminin yapılabilmesi şeklindeydi.

Zaten biz firmadaki Demirbaşların eski programdan aktarılması konusunda Demirbaş grubu adımına Demirbaşların Gruplarını veya kendi içinde de Ana grup mantığını aktararak oluşturduk. Demirbaş grupları ARSALAR, DEMİRBAŞLAR, NAKİL VASITALARI vb... şeklinde tanımlanmış durumda.

Ancak, Firmanın bizim programımızdan önce kullandığı Demirbaş programında bizim bu verilerimize ek olarak Masraf yeri gibi detay konular da bulunduğundan ve Masraf yeri kavramına göre muhasebeleştirildiğinden bizim programımızda da Masraf yeri gibi bir kavram olmadığından biz bu Masraf yeri kavramını maalesef oluşturamadık.

Farklı alanlara (Örneğin Demirbaş tanımındaki Notlar alanına) Masraf yerlerini koyarak bu alan bazında raporlamalar yapılabiliyor ama masraf yerleri bu notlar alanına da aktarılırken zaman zaman sorunlar elbette oluşabiliyor. Bu durumda da NOTLAR adımına göre muhasebeleşme yapmak gibi bir kavram oluşacaktı.

Firmadaki yapının Maliyet Muhasebesi kavramının departman (masraf yeri) bazında oluşturulduğunu hatırladığınızı düşünüyorum. Bu bakımdan amortismanların muhasebeleşmesi konusunun da masraf yerine göre yapılmasının gerekeceği malumunuzdur.

Mevcut durumda Grup koduna göre (DEMİRBAŞLAR, NAKİL VASITALARI, ARSALAR VB...) raporlar zaten alınabilmekte ancak masraf yeri konusu önem taşıdığından Masraf yerine göre alınamamaktadır.

Burada bahsi geçen konu aynen grup kavramı gibi ilave olarak bir Masraf yeri kavramına ihtiyaç olduğu ve Masraf yerine göre de muhasebeleşme yapılabilmesidir. Mevcut talebin çözümü için maalesef grup kodu kavramı yeterli değildir.

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2010 00:57 
[XXXXXXXXXX]++
[XXXXXXXXXX]++
Kullanıcı avatarı

Fuat,
Bu olanakları zaten göstermenizi bekliyordum.
Müşteriden "bir çözüm üretilemediği" benzeri ifadeler gelince konuyu açıklamak zorunda kaldım.

Yalnız varılan bu noktada bir iletişim sorunu var.
Bana sadece "Aylık entegrasyon yapılmak isteniyor" diye mesaj geldi.
Biz de zaman istedik. Yaptık ama zamanı biraz geçirdik, özür de diledik.

Ama bize kimse "Kullanılan yöntem yerine başka bir yöntem ile entegrasyon yapmak isteniyor" diye gelmedi.

Böyle bir mesaj gelse idi buna göre davranırdık.

Velaaddin bey,
Konunun bu hale gelmesi bizim açımızdan da üzücü. İpekiş firması olarak siz ve Gülbüz hanım zaten forum üyesisiniz. Keşke Forum'da entegrasyon yöntemi hakkında bize detaylı bilgi verseydiniz, daha önceden olaya yön verebilirdik. Ama geçmişi deşmeyelim ve çözüme bakalım.

Velaaddin bey,
Ben Pardem'den arkadaşlarımız ile doğrudan görüşerek adı geçen "masraf yeri bazında amortisman entegrasyonu" hakkında bilgi alayım. Buna göre ne yapacağımıza karar veririz.

Yalnız kuvvetli bir şekilde tahmin ediyorum ki, bu iş bir "ücretli özel uygulama" durumuna dönecek. Çünkü programımıza yapılan eklentiler genel kitlenin bir isteği değilse bunu özel uygulama kısmına sokuyoruz. Şimdiye kadar da "Masraf yeri bazında entegrasyon" isteği hiç olmadı.

Profil E-posta  

Yeni mesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2010 19:34 
[XXXXXXXXXX]++
[XXXXXXXXXX]++
Kullanıcı avatarı

Velaaddin bey,
Demirbaş "DNY-Demirbaş Ayrım Kodları" kısmında "Masraf yeri" adlı bir ayrım oluşturun.

Yeni açılan "DNE1-Masraf yeri Listesi" adımında istediğiniz Masraf yerlerini girin.

"DD-Demirbaş Listesi" adımında artık Demirbaşlara "Masraf yeri" adlı bir bilgi girilebilir (Daha doğrusu önceden girilen listedn seçim yapılabilir).

"ED-Değerleme Ve Amortisman Raporu" adımında bir rapor tanımlanarak "Masraf yeri" bazında grup toplamları aldırılabilir.

Bu rapordan elde edeceğiniz bilgi Muhasebeleştirmeniz gereken bilgidir. (Sizin yönteminize göre)

Ama eğer "Biz ayrım sahaları ile uğraşmayız, kodlanabilir bir yapı gösterilsin ve 'Entegrasyon' adımından Derece Muhasebeye de bu şekilde aktarılsın" derseniz o zaman "özel yazılım" olarak değerlendirmek durumunda kalırız.

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak: