Velaaddin bey,
Bu konuyu uzun süredir beklediğinizi biliyorum.
Biz de bu konuda bayağı geciktik. Gecikme için özür dileriz.
Bu eklenti 3.6.8.21 sürüm ile halledildi. Yarın Derece ftp sitesine konacaktır.
VKarakuzu yazdı:
...manuel olarak aldığınız raporla yapmak istesenizde mümkün olmuyor, çünkü alınan raporlar her bir demirbaş için ayrı ayrı veriyor ve o amortismanın ait olduğu masraf yerini gösterir bir ibare bile yok, halbuki muhasebebeleştirirken her masraf yeri bazında toplamlara ihtiyaç var.
Ama bu sözünüze katılmıyorum.
Zaten bizim entegrasyon mantığımız (şu an var olan 3 aylık dönemler için) 'Demirbaş Gruplarında yazan amortisman ve karşılık hesapları' prensibine dayanır.
Dolayısıyla Aylık amortisman raporunu 'Demirbaş grubu' (veya bir kısmı ortak ise - 'Demirbaş Ana grubu') cinsinden aldığınız zaman istediğiniz rakamlar toplanmış olarak gözükecektir.
Aylık amortsiman raporu 'tanımlanabilir' bir yapıda olduğu için bahsedilen şekilde bir rapor işletmeniz veya size destek veren bayiniz tarafından hemen yapılabilirdi. Ben bu şekilde bir beklentiniz olduğunu bilseydim size çözümü gösteren yazı hemen hazırlardım. Yine de aklınızda olsun. Demirbaş'daki Aylık ve Çeyrek dönem hesap raporlarda kullanıcı istediği kadar tanımlama yapabilir. Belki ilerde gerekebilir diye şimdiden biz de 'grup kodu' bazında bir rapor hazırlayalım (Derece Paralog dışında Muhasebe kullanan yerler için yardımcı olabilir).
Konu açılmışken bayilerimiz ve program kullanıcılarınından bir ricamız var.
Kendiniz bir rapor tanımlayıp bunun başkaları tarafından da kullanılmasını istiyorsanız Rapor tanımını export yapın (Rapor listesinde /Tanım/Dosyaya Kaydet) ve oluşan dosyayı Forum'a yükleyin ve rapor çıktısının bir örnek görüntüsünü koyun. İsteyen bundan yararlansın. Biz de gerekli görürsek bunu 'Varsayılan' rapor olarak programa ekleriz.
alipenah yazdı:
Değerleme ve Entegrasyon Aylık, Üç aylık, Yıllık Olarak hesaplama seçeneği verirsen çok iyi olur şu an yıllık kayıt yapacağım firmalarda elle yapıyorum entegre yapamıyorum. Yada yıl sonuna üçer aylık halde 4.kayıt atıyorumki bu da yılsonu hesap ruhuna aykırı oluyor. Bu nedenle elimle tek amortisman kaydı yapıyorum.
Ali konuya el atmışken Yıllık Entegrasyon olayını da yaptık.
Artık yeni çıkacak sürümde '
NP-Entegrasyon Parametrelei' adımında 'Entegrasyon Şekli' için 'Aylık/3 Aylık/Yıllık' seçimi gelmektedir. Uygun olan için seçiminizi yaparsınız.
Not: Bu seçenek varsayılan olarak '3 Aylık' olarak gelmektedir.
| ** Bu yapılanlar 'Demirbaş Sistemi (DEM 3.6.8.21)' Sürümden itibaren geçerlidir. |
(Daha paketlenmedi)